--

21 Aralık 2008 Pazar

Isparta Egirdir Dag Komando Okulu

Ispartanın Eğirdir ilçesinde kurulu ve Türkiyede komandoların mabedi olarak anılan birlik.

Okulda ağırlıklı olarak subay ve astsubaylara eğitim verilir. eğitim verilen alan çok geniştir, bu alana Eğirdir, Barla, Aksu, Aarkikaraağaç, Yenisarbademli gibi ilçeler de dahildir.


Bu okulda görülecek en kral kurs komando ihtisas kursudur, bu kursa komando eğitiminin yanında kayak, su üstü, sertifikalı cankurtaran ve paraşüt eğitimi de dahildir. Komando ihtisas kursu gören kursiyerler bu bölgelerin büyük bir kısmını yürüyerek, bazı kısımlarını ise kara, deniz ve hava vasıtaları ile kullanırlar ve ilave olarak kayseriye hava indirme taburuna paraşüt atlayışına giderler.


Dag komando okulundaki eğitimler hava şartlarından nadiren etkilenir. Yağmurun her türlü şiddetlisi, insafsızı, şimşeklisi, yıldırımlısı ve fırtınalısı eğitimlere ara verdirtemez veya erteleyemez. sağnak yağmurun altında ve arazideki bir eğitimde dersi veren yüzbaşının yağmurda daha fazla ıslanmamak için değil de dışarıdaki işi için dersi erken bitirmek istemesi gayet olağandır.


Yüksek bir dağın zirvesindeki kayalıklarda eğitim yaparken bastıran şimşekler ve yıldırımlar sadece telsizleri kapatmanıza ve tüfekleri yere bırakmanıza sebep olur, eğitim devam eder.



Kar yağışı zaten bazı eğitimler için gerekli olduğundan herhangi bir engel söz konusu değildir. Kar fırtınasında ise sırf görüş on metrenin altına düştüğü için eğitim iptal edilebilir veya ertelenebilir.




Dag komando okulunda verilen dağcılık eğitimi üst seviyededir. Arazide fazlasıyla imkan bulunmakla beraber son yıllarda yapılan yaklaşık 60 metre yüksekliğindeki kule ise dünyada eşi benzeri bulunmayacak bir tesis niteliğindedir, bu kulede her türlü dağcılık eğitiminin yanı sıra telden suya iniş ve basınçlı su altında geçiş gibi fantezi sayılabilecek eğitimler de verilir.





Okulun hemen dibinde bulunduğu ve Isparta tarafından gelirken daha Eğirdir bile görünmeden kendisini fark ettiren sivri tepe, üzerindeki Türk Bayrağı kendini gösterir. İlk gördüğünüzde oldukça dik olan bu tepeye hayran kalırsınız fakat kurs kapsamında bu tepeye tırmanacak olduğunuzu öğrendiğinizde hayranlığınız bitiverir. tepe aslında fazla yüksek görünmez fakat bazen askerler bayrağı ve yazıyı boyamaya çıkarlar, karınca gibi göründükleri zaman ve yukarıdan düşürülen bir malzemenin neredeyse dakikalarca aşağıya inmediğini görmek size oha dedirtir.






Komandolar haricinde kurs görenler arasında kara havacılar da vardır. Gördükleri hayati idame kursunun zorluğu, süresine oranlanırsa, Türk silahlı kuvvetlerinin en ağır kursu olacağı görülecektir.
Zaman zaman dost ülke yabancı personeli de kurs görmektedir.
Isparta Eğirdir Dağ Komando Okulu Eğitimlerinden Bir Video:








Güçlüyüz Cesuruz Hazırız

3 yorum:

Adsız dedi ki...

eğitimimi burda yaptım hergün 15 saat durmadan yürüyorsunuz :D rambo orda yetişenlerin yanında halt etmiş :D börtü böcek yemek bizim için çerez yemekti :D

Adsız dedi ki...

Astsubay meslek yüksekokulunda okurken ; komando astsubay olma şansı nedir?

Adsız dedi ki...

Kardeşim börtü böcek yemişsen vatan ve millet için yemişsin bunun davası olmaz HeRşEy VaTaN iÇiN

Yorum Gönder

Template by - Abdul Munir | Daya Earth Blogger Template