--

11 Eylül 2008 Perşembe

Youtube Yasak, pkk Siteleri Serbest NEDEN?

Youtube yasağının yankıları sürerken Yazar Gönültaş anlamlı bir soru sordu: Türkiye konu Atatürk olunca hemen meseleye el attı. İyi de PKK sitelerine erişim neden serbest?


Nuh Gönültaş'ın yazısından bir kesit

Youtube yasak, PKK siteleri serbest! "Yasaklamak" deyince Türkiye'de bazılarının gözü fevkalade açılıyor. Ve "Hemen yasaklayalım" diyorlar, bilip bilmeden. Atatürk'e hakaret videolarının yayınlanmasıyla, mahkeme kararı ile Youtbe birkaç gün de olsa yasaklandı Türkiye'de...

Şimdi... Türkiye'de bazılarının "internete yasak sökmez" cümlesini anlamaları lazım. Siz bir siteyi kapatırsınız. Ama o siteye girmenin yüzlerce başka yolu vardır. Neyse... Konumuz bu değil.
Konumuz Youtube'u yasaklayabilmek aslında Türkiye'de internete fevkaladenin de fevkinde bir yasak çalışmasının olduğunu işaret ediyor. Daha önce internette çocuk pornosu olaylarının abartılması da bu amaca hizmet ediyordu!

Türkiye konu Atatürk olunca hemen meseleye el atıyor. İyi de PKK sitelerine erişim neden serbest? Neden herkes rahatlıkla PKK sitelerine girip "Türk askerlerinin nasıl tuzağa düşürülüp şehit edildiğini izlemekte özgür" Bu PKK sitelerinin reytingi de oldukça yükseklerde. Kimse nasıl olsa kimse girmiyordur diye düşünmesin!


(Bugün)

0 yorum:

Yorum Gönder

Template by - Abdul Munir | Daya Earth Blogger Template