--

15 Eylül 2008 Pazartesi

Asker Her An Darbe Yapabilir

Darbe teşebbüsünde bulunmak müebbet gerektirir, fakat bugüne kadar hiçbir darbeci yargılanmadı. Darbecilere hesap soramadığımız için darbe heveslileri hiç bitmiyor, şu anda bile hem sivilin hem de askerin içinde darbe planı yapanlar var” diyen Hasan Celal Güzel darbelere en fazla direnen başbakanın Erdoğan olduğunu söylüyor.


Türkiye'de darbe hevesi hala var, başbuğ Başbakan gibi: Evet bu ihtimal hâlâ var.
Asker siyasi davranıyor. Sanki bu ülkede biri sivil biri asker olmak üzere iki tane başbakan var. Bakın Genelkurmay Başkanı Güneydoğu gezisi yaptı, (orada söylediklerine itirazım yok, güzel ve doğru şeylerdi), halkın içine karıştı, bir siyasi parti genel başkanı, hatta başbakan gibi konuştu, sanki bir program ilan etti. Bu senin işin değil ki. Bırak onu hükümet yapsın, neden kendini onların yerine koyuyorsun. Memleketin sizden başka sahipleri de var.

Darbe kültürü işliyor: Eskiden askeriyede herkesin ulaşmak istediği en üst makam Genelkurmay Başkanlığı'ydı, sonra bu değişti ve Cumhurbaşkanlığı makamı oldu. Bu tabiî ki askerin bakışını, siyasete meylini, ülkeyi yönetme hırsını gösteriyor. Bakın Ergenekon sanığı tutuklu Tolon ve Eruygur Paşalara yapılan ziyareti Genelkurmay'ın sahiplenmesi sıradan bir olay değildir. Genelkurmay'ın bu işi sahiplenmesi çok manidardır. Olayın kesinlikle insanî ve vefa boyutu yok…

Evren yargılanabilir mi?: Kesinlikle yargılanmalı. AK Parti hükümetinden beklentim; yaşı 90'a geldiği halde Kenan Paşa Marmaris'ten alınsın, mahkemeye çıksın, hakim karşısında oturup darbecilikten yargılansın ve mahkum olsun. Ardından da cumhurbaşkanı yaşını gerekçe göstererek af yetkisini kullansın. Evren Paşa sıkıntı çeksin demiyorum, ama bizim darbecileri yargılayabildiğimizi, herkese, kendimize, darbecilere, topluma göstermemiz lazım.

6 yorum:

Adsız dedi ki...

S.a Kardeş ;)

dogru bayadir görüşemiyoruz :) Ama meftuhdan sonra güzel bir blog olmus bu gerçekten enteresan ve ilgi çekici ;)

ben de uzun süredir yazamiyorum o yüzden yorumlari filan geç okuyorum

nyse lafi fazla dolandirmayayim

görüşürüz kendine iyi bak..

0rtmkynk

Adsız dedi ki...

turk dusmanları sızı ...askerler vatanını korumaya turk mılletı olarakta onlara desdeklemeye devammmmmmm.iş birlikcılerı kulagınızı ıyı açınnnnn...ABD UŞAKLARI

Adsız dedi ki...

yasasın TURK MILLETI..YASASIN KAHRAMAN TURK SILAHLI KUVVETLERI ...YASASIN BUYUK TURK MILLETİİ

Adsız dedi ki...

GÜÇLÜ ORDU GÜÇLÜ TÜRKİYE

Adsız dedi ki...

EZANLAR SUSMAZ ,VATAN BÖLÜNMEZ... YASASI MEHMETCIK

Adsız dedi ki...

Menemeni,Sivası ,Çorumu ve Maraşı tezgahlayanlar şimdi de oturmuş andıç siteleri ile toplum mühendisliğine soyunmuşlar.Fadime Şahinler,Müslüm Gündüzler,Aczmendiler...Ergenekon ve Gladyo akıttığı kanların,dağıttığı yuvaların, hesabını verecek.

Yorum Gönder

Template by - Abdul Munir | Daya Earth Blogger Template